Σε Αθήνα και Κύπρο ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ

“Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντε, εν όψει της μετάβασής του στην Κύπρο, όπου θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.



Στις 16:00, ο κ. Άιντε θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ θα προηγηθεί συνάντηση με τον γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Αναστάσιο Μητσιάλη.

Ο ειδικός σύμβουλος θα συναντηθεί το απόγευμα και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ στις 6 και 7 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί την Κύπρο.

Οι επαφές του κ. Άιντε πραγματοποιούνται σε μία περίοδο που οι ενέργειες της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ έχουν προκαλέσει εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο και επηρεάζουν άμεσα τις συνομιλίες για το Κυπριακό, από τις οποίες απέχει η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Σημειώνεται ότι οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και η προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχε τη Δευτέρα και την Τρίτη ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης, στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν.Υόρκη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαυρογιάννης συναντήθηκε με τον βοηθό γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Τζέφρι Φέλτμαν και τους αντιπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Διπλωματικές πηγές στην έδρα του ΟΗΕ εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα γίνει εφικτή η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο άμεσο μέλλον...”


Prisma News

Δημοφιλείς αναρτήσεις