Ανάπτυξη: Το ΚΕΠΕ την είχε προβλέψει ήδη πριν από ένα εξάμηνο

Η προβλεπόμενη έξοδος της ελληνικής οικονομίας από τη μακροχρόνια και βαθιά ύφεση εντός του 2014 φαίνεται πλέον να επιβεβαιώνεται από τα μακροοικονομικά δεδομένα, όπως καταδεικνύουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία των τριμηνιαίων Εθνικών Λογαριασμών που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.


Το δεύτερο τρίμηνο του 2014 αποτελεί το πρώτο τρίμηνο κατά το οποίο καταγράφηκε θετικός ρυθμός μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ της χώρας, ως προς το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, μετά από μια περίοδο συνεχόμενων –με μια μοναδική εξαίρεση– αρνητικών ποσοστιαίων μεταβολών για 24 τρίμηνα, κάτι που το ΚΕΠΕ είχε προβλέψει ήδη πριν από ένα εξάμηνο.
Οι πρώτες εκτιμήσεις για το τρίτο τρίμηνο του έτους ενισχύουν σημαντικά τις ενδείξεις για μετάβαση σε καθεστώς ανάπτυξης εντός του 2014.

Οι ευνοϊκές αυτές εξελίξεις στα δεδομένα για το ΑΕΠ της χώρας συνοδεύονται από ένα επίσης ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, το οποίο αφορά στην καταγραφόμενη, έστω και μικρή, συνεχιζόμενη αποκλιμάκωση της ανεργίας ...”




Δημοφιλείς αναρτήσεις