Προς φάση μετά το πρόγραμμα, χωρίς νέο πρόγραμμα, αλλά με στήριξη

“«Υπάρχει μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και συνεργασίας που μαζί με τους βουλευτές που τη στηρίζουν αγωνίζεται για να ολοκληρωθεί μια σύνθετη διπλή διαπραγμάτευση αφενός για την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτήρηση της τρόικας και αφετέρου για τη μετάβαση σε μια άλλη φάση, ουσιαστικής ισοτιμίας στην ΕΕ χωρίς μνημόνιο, τρόικα, ταπεινωτικές διαδικασίες, αλλά με τη στήριξη των εταίρων που είναι αναγκαία στην μεγάλη παγκόσμια διαμάχη κρατών-αγορών».



Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας την Τετάρτη σε εκδήλωση για τη δραστηριοποίηση και τη συμμετοχή στην πορεία προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, συμμετείχαν επιστημονικά κυρίως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ από όλους του κοινωνικούς χώρους και τομείς και κυρίως της δημόσιας διοίκησης, καθώς επίσης και κυβερνητικά στελέχη του κόμματος.
Ο κ. Βενιζέλος περιγράφοντας τη νέα φάση της χώρας για την οποία μίλησε, τόνισε ότι πρόκειται για μια περίοδο μετά το πρόγραμμα, χωρίς νέο πρόγραμμα, άρα και χωρίς νέο δάνειο, με τη στήριξη όμως των εταίρων μας.
Πρόκειται, συνέχισε, για μια κατάσταση που βεβαίως πρέπει να συνοδεύεται από εγγυήσεις δημοσιονομικής σταθερότητας, οι οποίες πρέπει να συνδέονται με ένα δικό μας εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων στο οποίο πιστεύει η κοινωνία. Είπε ακόμα ότι «προφανώς όταν είσαι ευρωπαϊκή χώρα έχεις υποχρεώσεις πολυμερούς εποπτείας»...”

Δημοφιλείς αναρτήσεις