Ο ΓΑΠ το 2009 είχε ... εντυπωσιάσει

“Μια συνάντηση δυο παλιών γνώριμων.
Συγκεκριμένα, ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, θα συναντηθεί σήμερα με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Το ραντεβού έχει κλείσει για τις 9 το βράδυ στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.





Υπενθυμίζεται ότι ο Χέρμαν βαν Ρομπάι επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου του βιβλίου: «Η Ευρώπη στη θύελλα - Υποσχέσεις και προκαταλήψεις».

Ο κ. Ρομπάι θα παραβρεθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο για την ελληνική μετάφραση του βιβλίου του με ομιλητές τον ίδιο, τον πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκά Τσούκαλη και τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά.

Ο κ. Ρομπάι θα βρεθεί απόψε και στα γραφεία της Frontex (20:00), ενώ θα επισκεφθεί και τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προκειμένου να συζητήσουν για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο βιβλίο του ο Χ. Ρομπάι, περιέγραψε όσα έζησε τις δραματικές νύχτες διαβουλεύσεων στην ΕΕ από το 2009 με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, συμπαρασύροντας και άλλες χώρες.
Αναφέρει ότι το Δεκέμβριο του 2009 στη Σύνοδο Κορυφής, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε σοκάρει και εντυπωσιάσει τους εταίρους του, αποκαλύπτοντας με «ασυνήθιστα ειλικρινείς όρους την οικτρή κατάσταση των δημόσιων οικονομικών της χώρας του» ...”

gap_rompuy

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε χθες το βράδυ με τον απερχόμενο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy.

Οι δύο άνδρες, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν κάποιες από τις πλέον κρίσιμες στιγμές της στενής και γόνιμης συνεργασίας που είχαν κατά τη διάρκεια της κρίσης και να συζητήσουν για τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, από την πλευρά του, ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Herman Van Rompuy, για την σημαντική βοήθεια του προς την Ελλάδα, σε μια κρίσιμη φάση, κατά την οποία ήταν λίγες οι φωνές στην Ευρώπη που στήριζαν τις προσπάθειες που κατέβαλε η χώρα προς εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης.


Δημοφιλείς αναρτήσεις